Kako izgubiti kilograme nakon praznika?

Januar je skoro prošao a sa njim i more masti, šećera i eventualno alkohola. Ostale su samo sarme. Sarme na bokovima, sarme na nadlakticama (Jeste skoro mahali nekome? Nemojte.), sarme na stomaku…Predfebruarski osjećaj besmisla ića, pića i bezrazložnog veselja¹ se prikrao iza leđa i sad nam se kezi u ogledalu i pita: „Kako ćeš to sad skinuti, a?“

Misli februar da će mene obične sarme natjerati u nezadovoljstvo ali ne zna on s’ kim ima posla. S obzirom da znam nekoliko tehnika brzog i efikasnog obračunavanja sa sarmama, odlučila sam da ih podjelim sa vama.

Šta učiniti da porazite sarme i njihovo ruženje vaše ljetne figure?

  • U društvu poznanika, NE bliskih prijatelja, recite kako ste se udebljali.

Čućete sledeće: „Ma daj, molim te. Ti? Ti si meni stalno ista. Super izgledaš! Vidi mene. Četiri kile sam nabacila u januaru!.“

Bez obzira što znate da je to jedna notorna laž, bolje ćete se osjećati, a to je cilj.

napomena: Ne smijete zaboraviti da ovu rečenicu ne izgovarate pred bliskim prijateljima jer će vam oni iskreno reći da ste se usvinjili a to vam sad ne treba. Zašto da sarme likuju?

  • Jedite slatko kad vam ponude. Ne bi bilo loše da to radite u opet društvu ne tako bliskih ljudi. Odbijanje slatkog bi moglo da pokrene priču o figuri i da prebaci fokus na sarme, a to nikako ne želimo. Sa bliskim prijateljima se može desiti slična situacija kao iz prethodne stavke.

Iako je jedenje slatkog paradoks u svijetu sarmi, godiće vam MALO šećera, nećete se osjećati uskraćeno i na kraju nećete  šokirati tijelo jo-jo efektom. Mali koraci, prasići dragi. Mali koraci.

napomena: Imajte na umu da ste prase. Ne morate sve smazati što vam se ponudi. Pojedi malo, mrljavite, čisto da zavarate i okolinu i sarme, a na kraju, i sebe.

  • U vrijeme vladavine sarmi, iz ormara izvucite tzv. odjeću za crne dane. Elastična, komotnija (ne previše!), jednobojna, ona-što-uvijek-ističe-vaše-adute odjeća. Manite se uskih farmerki koje će sarme staviti u prvi plan.

Sigurno imate haljinu koja će pokriti sarme a istaći nešto vaše što volite. To je ono što se traži, a ne dokaz da ste se udebljali. To znamo.

napomena: Bitno je ne otići u krajnost i ne „uplastiti se“. Nemojte oblačiti preširoku odjeću bez oblika zbog koje ćete sami sebi izgledati kao plast sijena. Imponovaće sarmama više nego što mislite.

I na kraju, metoda koja najviše osvještava i koristi

  • Posmatrajte vaše bucmaste prijatelje. One što cijeli život imaju puno kila viška. Njima sarme nisu neprijatelji. Oni su zadovoljni sobom i ne drame oko kile – dvije, pet ili šest. Nose ih ponosno i zdravo.

napomena: Ova metoda ne podrazumijeva ruganje bucmastim ljudima već posmatranje stvari iz drugog ugla, neočekivano zdravijeg. Takođe, ovo se odnosi samo na one bucke koje sebe vole a takve sigurno imate u svom okruženju. Niste blesavi da budete u društvu  ljudi nezadovoljnih sobom 😉

When-Did-This-Become-Hotter-Than-This

1. čvrsto vjerujem da za veselje nije potreban neki jak razlog i da za pitanje smisla u lijepim emocijama nema mjesta

 

 

12 Comments

Postavi komentar